Wat doen wij ?

Wat doen wij ?

Ons aanbod is zeer gevarieerd:

Dieren

Je kunt bij ons meehelpen bij de dieren. Het verzorgen van de dieren zoals het uitmesten van de hokken en het voeren van de dieren. Er zijn kippen, geiten, varkens, koeien en konijnen aanwezig. Het is ook erg belangrijk dat we de kalfjes handtam gaan maken.

Kaasmakerij

De mogelijkheid bestaat om in de kaasmakerij mee te helpen met het coaten van de kazen en het klaarmaken van de bestellingen. Dit heeft een arbeidsmatig karakter.

Buitenwerk

De verzorging in en om de boerderij wordt ook door ons gedaan. Er is voldoende te doen zoals vegen, schoffelen, harken. Samen in de moestuin werken. 

Kokkerellen

We koken met producten uit eigen moestuin. Zodat we regelmatig wat extra’s bij je zelf meegebrachte lunch hebben.

Beweging

Beweging is een belangrijke aanvulling binnen onze dagbesteding. Doordat we veel buiten werken bewegen de deelnemers al veel. Daarnaast lopen we regelmatig na de koffie een “blok om”. Goed voor je lijf en op die manier praten we wat gemakkelijker over wat iemand bezig houdt. Daarnaast houden we de bermen schoon. We nemen het afval mee!

Binnen de verschillende werkzaamheden houden wij rekening met de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Iedereen kan op zijn eigen werktempo invulling geven aan de dag. Wij zorgen voor een gevarieerd programma zodat actief bezig zijn en ontspanning elkaar afwisselen. Daarnaast zijn de afspraken gemaakt in het zorgplan leidend.